Dé logistieke totaaloplossing voor de apotheek

Total Filling

Het logistieke proces in de apotheek is al decennia op dezelfde manier georganiseerd. De afgelopen jaren zijn er een aantal varianten op dit thema ontstaan. Herhaalmedicatie kan op een centrale locatie worden verpakt (Central Filling) en er is de mogelijkheid dit proces in de eigen (of regio-)apotheek na te bootsen (Local Filling) door te investeren in een eigen sorteerkast of -machine. Deze oplossingen blijken niet altijd goed aan te sluiten op de processen in de apotheek. Ondanks dat het in theorie werkdrukverlichting moet opleveren, valt dit in de praktijk tegen.

FluenC heeft met Total Filling de manier gevonden om het proces wel efficiënt te maken en de apotheek bestendig voor de toekomst. Total Filling stimuleert regionale samenwerking en brengt tegelijkertijd de regie terug in handen van de apotheker. Met deze logistieke oplossing wil FluenC ervoor zorgen dat apothekers zich weer volledig kunnen focussen op zorg en hun kostbare tijd niet kwijt zijn aan logistieke uitdagingen.


Wat is Total Filling?


FluenC Total Filling is het van A tot Z centraal opslaan en gereedmaken van geneesmiddelen: pakken, plakken en verpakken in een netwerk van daarvoor bestemde regionale hubs door heel Nederland. Vanuit onze hubs worden de recepten voorgesorteerd aangeleverd. In combinatie met de track & trace oplossing van Loxis worden d
e recepten per uitgiftepunt (apotheekbalie, uitgifteautomaat, uitdeelpost, bezorgen en/of voor instellingen) gesorteerd in een bak of staan op de locatiecode in de apotheek. Hierdoor worden recepten gemakkelijk en snel op locatie gezet of bezorgd. Total Filling is daarnaast geschikt voor het gehele assortiment, inclusief opiaten en koelproducten.

Minder in de handern, meer om het verhaal

Hoe werkt het?


FluenC heeft slimme software ontwikkeld die het mogelijk maakt om in een netwerk van regionale hubs tegen lage kosten en zeer efficiënt recepten te verwerken. Het netwerk van hubs zorgt ervoor dat meerdere apotheken op één locatie kunnen samenwerken en zo hun logistieke proces zo vloeiend mogelijk kunnen inrichten. Hierdoor hoef je je als apotheker geen zorgen meer te maken over je logistieke proces en bespaar je een hoop tijd én geld. Tijd die je kan besteden aan hetgeen er echt toe doet: het leveren van zorg aan de patiënt.


De voordelen van Total Filling in jouw apotheek


FluenC Total Filling is dé logistieke totaaloplossing voor de apotheek. Lees hieronder wat onze zeer uitgebreide oplossing en een mogelijke uitbreiding om volledig papierloos te werken voor jou betekent.


Image

De 5 beloftes van FluenC Total Filling


Receptlogistiek
Total Filling levert efficiënte receptlogistiek tegen lage kosten als basis voor een toekomstbestendige en financieel gezonde bedrijfsvoering.

Regie
Total Filling is groothandel onafhankelijk. Iedereen kan meedoen en bepaalt zelf waar geneesmiddelen worden ingekocht. Daarmee blijft de regie volledig in handen van de apotheek.

Regio
FluenC Total Filling stimuleert regionale samenwerking met voorschrijvers en vakgenoten om zorg optimaal in te richten en het assortiment af te stemmen op de eigen behoefte.

Rust
FluenC integreert processen en levert een Total Filling concept, waardoor logistieke handelingen in de apotheek niet meer nodig zijn. Daardoor ontstaat rust en ruimte in de apotheek en meer tijd voor zorg.

Rendement
Total Filling van FluenC verlaagt de logistieke kosten, voorkomt verspilling van geneesmiddelen (en geld) en zorgt voor een beter rendement. Door het juiste middel op het juiste moment uit te leveren.

Image

Meer weten? Neem vandaag nog contact op!